• bann01.jpg
  • bann02.jpg

XII Edycja Wojewódzkiego Konkursu Gastronomicznego

gastronomia mieloneTemat wiodący tegorocznej edycji konkursu to: „Smaki Azji”. Kuchnia azjatycka od wielu lat cieszy się w Polsce niesłabnącą popularnością, pozwalającą poznać bogactwo orientalnych smaków. Konkurs odbywa się w dwóch etapach: I etap na szczeblu szkolnym i II etap na szczeblu wojewódzkim w Zespole Szkół Technicznych i Branżowych w Szprotawie. Do konkursu zapraszamy  uczniów szkoły branżowej w zawodzie kucharz oraz uczniów technikum gastronomicznego i hotelarskiego. Etap szkolny odbędzie się na warsztatach PZS w Świebodzinie w dniu 12 grudnia 2019 r. Zgłoszenia do konkursu przyjmowane są u nauczycieli zajęć praktycznych, którzy udzielą zainteresowanym szczegółowych informacji.

Potrawy przygotowywane przez uczestników konkursu powinny: charakteryzować się oryginalnością oraz zawierać elementy twórczości własnej ucznia. W konkursie startują zespoły dwuosobowe. Wygrany zespół będzie reprezentował nasza szkołę na konkursie wojewódzkim 25 marca 2020 r. w Szprotawie. Chętnych serdecznie zapraszamy.

(mm/aa)

edu portal

wybierz studia

Partnerzy PZS

Klaster TSL

tsl

SZKOŁA MARZEŃ

Współpraca PZS