• bann01.jpg
  • bann02.jpg

Poznajemy wybrany zawód

kalskW ramach poszerzenia zakresu działań szkoły i zaprezentowania różnych możliwości dalszego rozwoju zawodowego, grupa uczniów z klasy 1  technik żywienia i usług gastronomicznych w dniu 27 maja 2019r. uczestniczyła w zajęciach praktycznych, które odbyły się w Lubuskim Ośrodku Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych w Kalsku. Zajęcia przygotował Pan dr Jarosław Kiliks  i pod jego nadzorem  uczniowie mieli możliwość samodzielnie przygotować ser mozzarella oraz  lody w pracowni mleczarskiej (serowni).

W międzyczasie młodzież miała też okazję zwiedzić pozostałą część technologiczną Ośrodka, składającą się z linii technologicznych przetwórstwa spożywczego i laboratoriów. Zajęcia zakończyliśmy wspólną degustacją smacznego sera i lodów. Uczniowie pełni wrażeń i bardzo zadowoleni już zapowiedzieli uczestnictwo w kolejnych zajęciach  w pracowni piekarskiej i garmażeryjnej. Bardzo dziękujemy za umożliwienie przeprowadzenia  innowacyjnych zajęć. Iwona Bącela i uczniowie klasy 1 Tż.

(mm/aa)

edu portal

wybierz studia

Partnerzy PZS

Klaster TSL

tsl

SZKOŁA MARZEŃ

Współpraca PZS