"DESERY BIAŁO-CZERWONE" to Szkolny Konkurs Kulinarny, którego uczestnikami mogą być uczniowie wszystkich klas o profilu gastronomicznym. W tym roku jest to specjalna edycja nawiązująca do 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości - stąd nazwa konkursu i polskie produkty w barwach bieli i czerwieni. Konkurs odbędzie się 09.11.2018r. na Warsztatach Szkolnych. Organizatorem jest Zespół Przedmiotów Gastronomicznych. Tematem konkursu jest deser/ciasto w barwach narodowych.
Cele konkursu:
Regulamin konkursu:
Uczestnik konkursu wykonuje indywidualnie deser według ogólnych zasad konkursowych w ilości 3 porcje na 3 talerzach lub w 3 pucharkach.
Zgłoszenia do udziału w konkursie proszę kierować do nauczycieli przedmiotów gastronomicznych, p. Janiny Burdz i p. Anny Czywczyńskiej do dnia 31.10.2018 r.
(aa/wł)