• bann01.jpg
  • bann02.jpg

Konkurs kulinarny "Desery biało-czerwone"

gastronomia deser 1"DESERY BIAŁO-CZERWONE" to Szkolny Konkurs Kulinarny, którego uczestnikami mogą być uczniowie wszystkich klas o profilu gastronomicznym. W tym roku jest to specjalna edycja nawiązująca do 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości - stąd nazwa konkursu i polskie produkty w barwach bieli i czerwieni. Konkurs odbędzie się 09.11.2018r. na Warsztatach Szkolnych. Organizatorem jest Zespół Przedmiotów Gastronomicznych. Tematem konkursu jest deser/ciasto w barwach narodowych.

Cele konkursu:

  • upamiętnienie 100 rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości,
  • doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów,
  • rozbudzenie inicjatywy i pomysłowości uczniów,
  • podniesienie poziomu kształcenia zawodowego,
  • wykorzystanie bogactwa  tradycyjnych produktów

Regulamin konkursu:

  1. Konkurs przebiega  jednoetapowo.
  2. Konkurs będzie rozgrywany w formie indywidualnej.
  3. Uczniowie sami zaopatrują się w produkty do przygotowania deseru.
  4. Uczestnicy pracować będą w dwóch pracowniach (losowanie stanowisk pracy).
  5. Czas na wykonanie zadania- 3 godziny.

Uczestnik konkursu  wykonuje indywidualnie deser  według ogólnych zasad konkursowych w ilości 3 porcje na 3 talerzach lub w 3 pucharkach.

Zgłoszenia do udziału w konkursie proszę kierować do nauczycieli przedmiotów gastronomicznych, p. Janiny Burdz i p. Anny Czywczyńskiej do dnia 31.10.2018 r.

(aa/wł)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

edu portal

wybierz studia

Partnerzy PZS

Klaster TSL

tsl

SZKOŁA MARZEŃ

Współpraca PZS